Sörös csirke
4 fő részére
Nehézség:
közepes
hozzávalók
- 4 db egész csirkecomb
- 1 üveg sör
- 1 teáskanál só
- majoranna
- bazsalikom
- 1 kávéskanál lestyán
- csipetnyi kurkuma
- ételízesítő
- 1 dl olaj
- 5 dl rizs (ha lehet, hosszúszemű)
- 1 db paradicsom
Elkészítés
A csirkecombokat bőrével együtt befűszerezzük a bazsalikom kivételével. Olajon hirtelen pirosra sütjük, hogy a bőre is jó piros legyen. Egy nagyobb tepsiben, vagy római tálba beleöntjük a fél liter rizst és a borsót. Ráhelyezzük a megpirított csirkecombokat, a combok közé pedig a karikára vágott paradicsomot teszünk. Az egészet megsózzuk, ráöntjük a fél liter sört és még 2,5-3dl vizet. Ennél több vizet semmiképpen sem, mert a rizs csak egy massza lesz. A felöntés után megszórjuk egy kis bazsalikommal, az egészet letakarjuk alufóliával, és 180 fokon 35 percig pároljuk. Ezután levesszük a fóliát és visszatesszük addig amíg az egésznek a teteje ropogós nem lesz. Kb. tíz perc. Paradicsomsalátát ajánlok hozzá. Jó étvágyat!
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.